easypagelogo  
Dè webwinkel voor SCDiet - Diabetes - Low-Carb producten
          o.a. Freeda vitaminen en voedingssupplementen.

 

   D e Yógourmet Multi yoghurtmaker.
Deze yoghurtmaker uit Canada is een elektrische yoghurtmaker die speciaal is ontworpen om de ideale temperatuur te behouden, die nodig is voor het maken van gezonde, natuurlijke perfecte yoghurt, keer op keer. Met de Yógourmet Multi yoghurtmaker kan je thuis yoghurt maken met elke soort melk die je maar wil.
De yoghurtmaker is heel economisch want hij heeft maar liefst een inhoud van 2 liter. De zelfgemaakte yoghurt is tot 3 weken houdbaar in de koelkast. De Yógourmet Multi yoghurtmaker heeft 1 jaar fabrieksgarantie.

De binnenbeker is vaatwasbestendig (bovenste rek) en heeft een klikvaste deksel om de yoghurt vers te houden. Deze starterset komt met een extra binnenbeker, zodat je door kan gaan met het maken van een nieuwe partij yoghurt, terwijl de eerste staat af te rijpen in de koelkast. Bij de set is ook een thermometer, die je aan de rand van de pan kan hangen, zodat je exact weet wanneer de starter aan de voorverwarmde melk kan worden toegevoegd.

Een katoenen zak behoort ook tot de set, zodat je zelf 'hangop' kan maken of door langer te laten uitlekken, zelfs roomkaas. De katoenen zak heeft een ruime vulopening en een trekkoord, wat het handig maakt deze op te hangen in de koelkast. 
Bij de yoghurtmaker is een handleiding, zodat je de beste resultaten kan halen uit de Yógourmet Multi en kan genieten van een uitstekende, gezonde en voedzame yoghurt. Bij deze starterset zit ook een doosje met Yógourmet yoghurtfermenten, die ook voor SCD-ers erg goed is, zodat je direct aan de slag kan met het maken van de eerste beker thuisgemaakte yoghurt.

Het voordeel van de Yógourmet yoghurtmaker voor mensen die het SCDieet volgen, zit niet alleen in de ruime inhoud, maar ook in het behoud van de ideale temperatuur en het vermogen van deze machine om 24+ uur achter elkaar te kunnen werken, zonder verder omkijken of tijdschakelaars. Het fermenteren van SCD-room vereist zelfs nog veel langer, maar de temperatuur blijft stabiel en daardoor is het dus mogelijk om de machine zelfs dagen achtereen te gebruiken.
Omdat de yoghurtmachine is ontworpen voor de Canadese/Amerikaanse markt is het voltage 110 volt en daarom kan je, als je dat wil, bij de set ook gelijk een adapter mee bestellen die eenvoudig in het stopconact kan worden gedaan en de omvorming van 220 volt naar 110 volt regelt.

De Yógourmet Multi Yoghurtmaker is verkrijgbaar als set met èn zonder extra binnenbeker
.
 Afbeelding / Picture   De Yógourmet yoghurtstarter.
De yoghurtfermenten van Yógourmet zijn bijzonder nauwgezet vervaardigd en natuurwetenschappelijk uitgebalanceerd om verzekerd te zijn van een zachte en romig smakende yoghurt. Als deze starter wordt gebruikt samen met de Yógourmet Multi yoghurtmaker, produceert deze in 4,5 uur een uitstekend smakende yoghurt. Voor SCD-ers geldt een fermentatie van minimaal 24 uur.
De Yógourmet yoghurtstarter bevat de lacto-fermenten L.Bulgaricus, S.Thermophilus én de bij het SCDieet zo gewenste L.Acidophilus! De starter zit in luchtdicht verpakte, dubbelgelaagde envelopjes voor langhoudbare kwaliteit en is verkrijgbaar in doosjes met drie envelopjes van 2 x 5 gram. Omdat de envelopjes zijn verdeelt per 5 gram, kan je zelf kiezen of je 1 of 2 liter yoghurt wil maken. Een doosje is voldoende voor 6 liter eigen thuisgemaakte, heerlijk romig smakende yoghurt, boordevol met gezonde probiotica.


Afbeelding / Picture   Custom Probiotics Yoghurtstarter.
Custom Probiotics heeft een nieuwe yoghurtstarter in poedervorm ontwikkeld. Deze starter bevat L.Bulgaricus, S.Thermophilus en L.Acidophilus.
De bacteriële telling per gram is boven de 100 miljoen per gram (wettelijke standaard 10 miljoen per gram), gebaseerd op verschillende onafhankelijke laboratoriumtesten die zijn gedaan met de yoghurt tijdens onderzoeken. Het type en aantal micro-organismes in yoghurt beïnvloed lactose vertering en gezondheidsvoordelen van yoghurt.

De yoghurtstarter kan het best worden bewaard in de vriezer. Ze zijn hoog geconcentreerd en daardoor heel zuinig in gebruik. Ze bevatten geen kunstmatige toevoegingen of conserveringsmiddelen. De yoghurtstarter kan gebruikt worden voor alle soorten melk, zoals o.a. koemelk en geitenmelk en voor het maken van SCD-room, die tot 48 uur gefermenteerd moet worden.
De de yoghurtstarter is ook zeer geschikt voor het maken van amandelmelk-yoghurt met hoge probiotische concentraties. Uit recentelijk onafhankelijk onderzoek, waar gebruik werd gemaakt van amandelmelk met en zonder honing, is gebleken dat de telling per gram voor yoghurt zonder honing 350 miljoen en met honing 890 miljoen bacteriën bevat.

Deze pot yoghurtstarter heeft een inhoud van 25 gram en komt met een maatlepeltje. Door de hoge concentratie heb je maar 0,2 gram per liter melk nodig. Dus 25 gram is voldoende voor 125 liter yoghurt!

Afbeelding / Picture    De Nederlandse vertaling van het boek 'Breaking The Vicious Cycle' geschreven door Elaine Gottschall, is sinds kort verkrijgbaar! Het SCDiet ofwel het Specific Carbohydrate Diet, in het Nederlands Specifieke Koolhydraten Dieet, is een dieet tegen darmonstekingen zoals: De ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa, Diverticultitis, Coeliakie, Cystische Fibrose en Chronische Diarree en is ontwikkeld door de Amerikaanse arts Dr. Sydney Valerie Haas.

De theorie achter het SCDiet, veel achtergrondinformatie en recepten kunt U lezen in het boek "Breaking The Vicious Cycle' wat nu dus in het Nederlands is vertaald. Het boek is geschreven door Elaine Gottschall. Haar dochter leed aan Colitis Ulcerosa en haar situatie werd steeds slechter. Na verloop van tijd is ze met Dr. Haas in contact gekomen. Dr. Haas heeft Elaine's dochter een dieet voorgeschreven waarin geen onverteerde koolhydraten zitten. Dit dieët sloeg zeer goed aan en binnen niet al te lange tijd was haar dochter volledig symptoomvrij. Dit is allemaal reeds in de jaren 1960-1970 gebeurd.

In de tussentijd is Elaine gefascineerd geraakt door dit dieet en heeft ze aan een Amerikaanse Universiteit een studie celbiologie gevolgd (ze is nu B.A. M.Sc.) zodat ze zelf kan bevatten wat er op chemische en biologisch niveau gebeurd. In de jaren '90 heeft ze een boek geschreven dat zeer gedetailleerd het dieet van Dr. Haas beschrijft, maar bovendien heeft ze ook de moderne onderzoeksresultaten gecombineerd, zodat ze een zeer stevige onderbouwing heeft kunnen creëren voor het SCDiet.

Het eerste deel van het boek beschrijft de theorie en legt tot in hoog detail uit hoe voedsel verteert wordt in de menselijke maag en darmen. Bij het dieet gaat het er vooral om om voeding waarin moeilijk verteerbare koolhydraten en suikers zitten, te vermijden. Veel voeding is wel toegestaan, zoals vis, vlees, eieren, groenten, fruit, noten en de langer gefermenteerde SCD-yoghurt en room. Het dieet kan zeer gevarieerd worden toegepast en snelle resultaten blijven niet uit.
In het tweede deel van het boek staan veel recepten, adviezen en tips voor beginners en gevorderden en verwijzingen naar SCD-sites over de hele wereld. Ook in Nederland is een SCD-site en forum:
www.SCDiet.nl , waar lotgenoten elkaar kunnen ondersteunen en adviseren!

Het Specifieke Koolhydraten Dieet en Autisme
Na Canada en Amerika is er nu ook in Nederland o.m. door de Vereniging voor Autisme (NVA) veel aandacht voor het Specifieke Koolhydraten dieet, dat gedetailleerd wordt beschreven in de Nederlandse versie van het boek van Elaine Gottschall 'Doorbreek de Vicieuze Cirkel'.

Het boek Doorbreek de Vicieuze Cirkel is uitgegeven door: Klassieke Homeopathie Basoski te Haarlem.
Zie onder de informatieknop: Wat is Klassieke Homeopathie.
 
Volgende pagina  


www.yourownchoice.nl   -  copyright©yourownchoice.nl


Last updated: 01-21-2009

Created with EasyPage