easypagelogo
Dè webwinkel voor SCDiet - Diabetes - Low-Carb producten
          o.a. Freeda vitaminen en voedingssupplementen.Afbeelding / Picture    De Nederlandse vertaling van het boek 'Breaking The Vicious Cycle' geschreven door Elaine Gottschall, is sinds kort verkrijgbaar! Het SCDiet ofwel het Specific Carbohydrate Diet, in het Nederlands Specifieke Koolhydraten Dieet, is een dieet tegen darmonstekingen zoals: De ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa, Diverticultitis, Coeliakie, Cystische Fibrose en Chronische Diarree en is ontwikkeld door de Amerikaanse arts Dr. Sydney Valerie Haas.

De theorie achter het SCDiet, veel achtergrondinformatie en recepten kunt U lezen in het boek "Breaking The Vicious Cycle' wat nu dus in het Nederlands is vertaald. Het boek is geschreven door Elaine Gottschall. Haar dochter leed aan Colitis Ulcerosa en haar situatie werd steeds slechter. Na verloop van tijd is ze met Dr. Haas in contact gekomen. Dr. Haas heeft Elaine's dochter een dieet voorgeschreven waarin geen onverteerde koolhydraten zitten. Dit dieët sloeg zeer goed aan en binnen niet al te lange tijd was haar dochter volledig symptoomvrij. Dit is allemaal reeds in de jaren 1960-1970 gebeurd.

In de tussentijd is Elaine gefascineerd geraakt door dit dieet en heeft ze aan een Amerikaanse Universiteit een studie celbiologie gevolgd (ze is nu B.A. M.Sc.) zodat ze zelf kan bevatten wat er op chemische en biologisch niveau gebeurd. In de jaren '90 heeft ze een boek geschreven dat zeer gedetailleerd het dieet van Dr. Haas beschrijft, maar bovendien heeft ze ook de moderne onderzoeksresultaten gecombineerd, zodat ze een zeer stevige onderbouwing heeft kunnen creëren voor het SCDiet.

Het eerste deel van het boek beschrijft de theorie en legt tot in hoog detail uit hoe voedsel verteert wordt in de menselijke maag en darmen. Bij het dieet gaat het er vooral om om voeding waarin moeilijk verteerbare koolhydraten en suikers zitten, te vermijden. Veel voeding is wel toegestaan, zoals vis, vlees, eieren, groenten, fruit, noten en de langer gefermenteerde SCD-yoghurt en room. Het dieet kan zeer gevarieerd worden toegepast en snelle resultaten blijven niet uit.
In het tweede deel van het boek staan veel recepten, adviezen en tips voor beginners en gevorderden en verwijzingen naar SCD-sites over de hele wereld. Ook in Nederland is een SCD-site en forum:
www.SCDiet.nl , waar lotgenoten elkaar kunnen ondersteunen en adviseren!

Het Specifieke Koolhydraten Dieet en Autisme
Na Canada en Amerika is er nu ook in Nederland o.m. door de Vereniging voor Autisme (NVA) veel aandacht voor het Specifieke Koolhydraten dieet, dat gedetailleerd wordt beschreven in de Nederlandse versie van het boek van Elaine Gottschall 'Doorbreek de Vicieuze Cirkel'.

Het boek kunt U vinden in de winkel onder diversen.

Het boek Doorbreek de Vicieuze Cirkel is uitgegeven door: Klassieke Homeopathie Basoski te Haarlem.
Zie onder de informatieknop: Wat is Klassieke Homeopathie.

« Vorige pagina

www.yourownchoice.nl   -  copyright©yourownchoice.nl


Last updated: 12-25-2006

Created with EasyPage